Новини Асоціації
27 октября 2025
ФІНАЛ КУРСУ «ПЕРЕБУДОВА БІЗНЕСУ ПІД ЧАС ВІЙНИ»: ДЕНЬ ІДЕЙ, ЕНЕРГІЇ ТА ВІРИ У СЕБЕ
Новини України
10 сентября 2019
09 вересня за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства «Спілка підприємців «СТІНА» організувала круглий стіл щодо впровадження в області системи якості харчових продуктів – НАССР.
Учасники заходу, а це представники малого та середнього бізнесу, органів державної влади, ОТГ, фермери та громадські активісти, обговорювали поточні питання, пов’язані із впровадженням систем НАССР та контролем за цим процесом зі сторони ОНК. Серед головних тем особливу зацікавленість присутніх викликала проблематика відповідальності з боку МСП за порушення законодавства про харчові продукти та норми, а також медіація конфліктів між органами нагляду та контролю, а також суб’єктів господарювання на базі організацій громадянського суспільства
Учасники круглого столу висловили переконання, що подібні заходи є дуже важливими, оскільки вони допомагають налагодити комунікацію між бізнесом, органами нагляду та контролю за сприяння органів державної влади, регуляторної служби, місцевого самоврядування та організацій громадянського суспільства.
За підсумками заходу було висловлено кілька важливих пропозицій, більшість яких торкались задчі щодо формування комунікацій з ДПСС України щодо створення максимально сприятливого режиму нагляду за підприємствами харчової галузі під час запровадження стандартів, передбачених Угодою про асоціацію.
Крім того, на думку експерта проекту О.Сологуба, більш зрозумілою процедура впровадження НАССП може стати при створення ІТ-продукту, що міститиме алгоритми сертифікації у чіткому послідовному форматі, та буде доступним у мережі інтернет. Такій продукт, не дивлячись на його відносну собівартість, став би дієвим інструментом пришвидшення процесів приведення харчового бізнесу до сучасних стандартів безпеки і якості.
Партнерами заходу виступили Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА, представництва Дерспродспоживслужби і Державної регуляторної служби України у Вінницькій області.
Організатори дякують начальник відділу безпеки харчових продуктів ГУ ДПСС у Вінницькій області А.САЛЮКУ та провідному експерту з розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості Є.ЗІЛЬБЕРТУ за надану методологічну і експертну підтримку.
Новини України
27 октября 2025
ФІНАЛ КУРСУ «ПЕРЕБУДОВА БІЗНЕСУ ПІД ЧАС ВІЙНИ»: ДЕНЬ ІДЕЙ, ЕНЕРГІЇ ТА ВІРИ У СЕБЕ
Новини України
22 октября 2025
ІСТОРІЇ УСПІХУ. ЕРНЕСТ ЛОБАНОВ: ШЛЯХ, ЯКИЙ ПОЧАВСЯ З РОЗГУБЛЕННОСТІ ТА ПЕРЕТВОРИВСЯ НА УСПІХ
Новини України
15 октября 2025
ІСТОРІЇ УСПІХУ. Ірина Толкачова: «КОЛИ ЧИСТОТА — НЕ ПРОСТО СЕРВІС, А ФІЛОСОФІЯ ЖИТТЯ»
Новини Асоціації
27 октября 2025
ФІНАЛ КУРСУ «ПЕРЕБУДОВА БІЗНЕСУ ПІД ЧАС ВІЙНИ»: ДЕНЬ ІДЕЙ, ЕНЕРГІЇ ТА ВІРИ У СЕБЕ
Ошибка!